Ötztal. Ponturi din interior

Bun venit în Ötztal!

Valea Ötztal, valea superlativelor! 

Locul în care se află cel mai înalt munte din Tirol, cea mai mare stațiune de schi pe ghețar din Alpii Orientali, cea mai înaltă cascadă din Tirol și cel mai înalt sat cu biserică locuit din Tirol, Valea Ötztal este valea superlativelor în Tirol.
Cel mai înalt munte din Tirol, cea mai mare stațiune de schi pe ghețar din Alpii Orientali, cea mai înaltă cascadă din regiune, al doilea cel mai înalt sat cu biserică din Austria – vizitatorii în căutare de superlative se vor simți ca acasă în Valea Ötztal, care se desprinde din Valea Inntal la est de Imst și se întinde pe 65 de kilometri. Această regiune care desparte Alpii Ötzal de Alpii Stubai este bine cunoscută ca fiind patria lui „Ötzi, omul ghețurilor”, o mumie naturală bine conservată a unui bărbat care a trăit în preajma anului 3.300 î.H.

Între satul Oetz de la începutul văii și cunoscuta stațiune de schi Sölden de la capătul ei, se află numeroase orașe și sate care oferă multe activități, inclusiv schi, alpinism, drumeții și rafting. Mai mult, satul de la capătul Văii Ötztal este baza oficială de antrenament din Europa a echipei de schi a Statelor Unite. Să nu uităm că Sölden găzduiește în mod tradițional și prima cursă din Cupa Mondială de Schi, în fiecare an la sfârșitul lui octombrie pe ghețarul Rettenbachferner, unde vei găsi mulți localnici aclamând vedete ale schiului american, cum ar fi Dl. Slalom Uriaș, Ted Ligety.

Pentru asta, este nevoie de o industrie turistică extrem de profesionistă, cu toate dotările imaginabile pentru a satisface nevoile și dorințele tuturor turiștilor care caută senzații tari sau odihnă și relaxare.

Și, în ciuda rutinei bine exersate în serviciile turistice internaționale, oamenii din Ötztal încă sunt un soi încăpățânat – și sunt mândri de asta. Acest lucru se manifestă nu în ultimul rând în dialectul local, care a fost recunoscut de UNESCO drept patrimoniu cultural „intangibil”.

Climă uscată și blândă

Vizitatorii vor observa clima excepțional de uscată și blândă la intrarea în vale în Haiming, un sat cunoscut pentru livezile sale de meri. Masivul Tschirgant protejează Valea Ötztal de vânturile reci din nord, în timp ce multele piscuri de peste 3.000 m din vale o apără de precipitațiile primite. Acest lucru o face una dintre cele mai uscate regiuni din Alpi, iar în satele Sautens și Oetz există chiar plantații de piersici, struguri și castane.

Cum călătorești spre sud, peisajul se schimbă. Lângă Umhausen și Längenfeld, fundul văii se lărgește și apar pajiști verzi luxuriante. Drumul continuă să urce în timp ce te îndrepți spre stațiunile de schi Sölden și Obergurgl-Hochgurgl, precum și satul idilic Vent la aproape 2.000 m. Aici, la capătul văii, se află majoritatea celor 86 de ghețari și 250 de piscuri înalte de peste 3.000 m, inclusiv cel mai înalt munte din Tirol, Wildspitze, la 3.768 m.
http://www.visittirol.ro/toate-regiunile/a-oetztal-tourismus

Foto: (c) Ötztal Tourismus

Posted in Despre Tirol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *