Vacanță diversă în Salzburg

Un concediu pe timpul iernii în Salzburg se dovedește foarte variat: plimbările prin oraș cu opriri la muzee, restaurante sau la târgurile de Crăciun se completează perfect cu o ieșire sau mai multe la cea mai apropiată regiune de schi.

Uită de rutină și bucură-te de un moment real de vacanță, pentru că în Salzburg traseele recomandate îmbină experiențele culturale și gastronomice cu ieșirile în natură.

Astfel, dacă pornești de la cetate și mergi de-a lungul muntelui Mönchsberg vei descoperi o priveliște uimitoare asupra orașului. Odată ajuns la Museum der Moderne (Muzeul de Artă Contemporană), poți vizita expoziția „Neues Salzburg“/„Noul Salzburg” (11 noiembrie 2017 – 25 februarie 2018). Proiectul realizat alături de Università della Svizzera italiana scoate în evidență modul în care orașul Salzburg ar putea sau ar trebui să se îmbunătățească din punct de vedere arhitectonic.

DomQuartier © Helge Kichberger Photography

Dacă vrei să afli mai multe informații despre istoria orașului, poți vizita și expoziția specială „Wolf Dietrich von Raitenau. Auf den Spuren des Fürsterzbischofs“ / „Wolf Dietrich von Raitenau. Pe urmele arhiepiscopului” (23 noiembrie 2017 – 23 aprilie 2018), din DomQuartier. Wolf Dietrich se numără printre cele mai impresionante personalități din trecutul orașului Salzburg, care a influențat orașul la nivel cultural, arhitectonic, dar și la nivel de autoritate.

Un alt traseu recomandat începe din partea dreaptă a orașului vechi, de la dealul Kapuzinerberg. După urcare, te poți încălzi în atmosfera primitoare a castelului Franziskischlössl, iar apoi, dacă simți că mai ai energie, poți urca chiar mai sus, spre Gaisberg sau Untersberg aflate în apropiere. Urcarea poate fi o provocare, dar și recompensa este pe măsură căci de aici te vei putea bucura de priveliștea orașului Salzburg acoperit de zăpadă.

© SalzburgerLand Tourismus

Și pentru că de cele mai multe ori o vacanță iarna în Austria este sinonimă cu sporturile de iarnă, chiar și din Salzburg ajungi ușor pe pârtie. Salzburg Flachau Ski Shuttle este autobuzul care între 23 decembrie 2017 și 18 martie 2018 pleacă direct de la Grădinile Mirabell și parcurge cei 70 km până la regiunea de schi snow space Flachau – cu retur seara.

860 km de piste te așteaptă aici, alături de ghizi profesioniști, care se pot ocupa de organizarea skipass-urilor, a curselor de schi fond, precum și a plimbărilor cu sania trasă de cai. Ofertele suplimentare gratuite te conduc zilnic către regiunile de schi Dachstein-West și Gaißau-Hintersee, raiul schiului fond. Mai multe informații poți găsi aici: www.salzburg.info/skishuttle

Posted in Noutati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *