Un singur skipass, două destinații de schi

Valea Ötztal își îmbracă încă o dată rochia albă de zăpadă și, fie că ești schior de performanță sau doar la început de drum, te așteaptă să vii, să îți pui clăparii și să îți dai drumul liber pe pistele de schi. Lifturile și telecabinele sunt pregătite să te urce spre cele mai mari zone cu ghețari din Austria, iar cabanele și restaurantele nu te vor dezamăgi când vine vorba de cazare, distracție și mâncare. 

Sölden și Obergurgl-Hochgurgl, două destinații de top

Dacă pe timpul verii, Valea Ötztal este un paradis al drumețiilor și al traseelor tematice, nici iarna, valea nu duce lipsă de forfota turiștilor în căutare de superlative. Aici se află cel mai înalt munte, cea mai înaltă cascadă și cel mai înalt sat cu biserică locuit din Tirol. Numeroase orașe și sate pot fi vizitate între satul Oetz și celebra stațiune de schi Sölden.

La toate acestea se adaugă cele două destinații de top, Sölden și Obergurgl-Hochgurgl care oferă acces la 254 km de pârtii și la 56 de instalații moderne de transport pe cablu, precum și o nouă destinație a gastronomiei alpine, inaugurată în acest an: restaurantul aflat pe ghețarul Rettenbach, la 2.675 m deasupra nivelului mării, care impresionează prin arhitectura distinctă și delicată, și prin conceptul gastronomic original.

Admiră peisajul strălucitor de pe platforma aflată la peste 3000m. Foto: Alexander Lohmann. ©Ötztal Tourismus.

Explorează și mai multe pârtii cu skipass-ul Pow(d)er Card

Despre Sölden se știe că este o garanție a calității, de la ofertele sportive, hoteluri și gastronomie, la programul de divertisment. Din toamnă și până în primăvară, aici vei găsi mereu zăpadă și un sezon lung în care să te poți bucura de schi.

Tocmai de aceea, începând cu acest an, vei putea folosi nou-lansatul skipass Pow(d)er Card, comun pentru Sölden și Obergurgl-Hochgurgl, cu acces la cei 254 km de pârtii și la 56 de instalații moderne de transport pe cablu. Practic, dacă vii la Sölden și ai un skipass de minim 3 zile, îți poți schimba destinația cu același skipass după bunul plac cu sud-vestul regiunii Ötztal (Obergurgl – Hochgurgl), unde vei putea explora și mai multe pârtii.

Și ai ce să explorezi pentru că pârtiile sunt pe toate nivelele de dificultate, iar regiunea este singura din Austria care are trei masivi de peste 3000 m (BIG3) unde poți ajunge cu telecabina – Gaislachkoglbahn și Gigijochbahn fiind două dintre cele mai performante instalații de transport pe cablu aflate în funcțiune. După ce ai ajuns pe platformele panoramice din vârf, ia-ți o clipă de relaxare, trage adânc aer curat în piept și admiră peisajul. Nu-i așa că Austria este minunată?

Pentru mai multe informații despre Valea Ötztal, te invităm să faci o vizită pe: www.austria.info/ro/iarna

Posted in Noutati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *