Pe urmele agentului 007, în Tirol

Miercuri a început, cum îi stă bine oricărei aventuri, dis-de-dimineață, cu o plimbare prin pădure, până la o cabană tiroleză veche de 300 de ani – Gampe Thaya (foto deasupra), unde am servit micul dejun în cel mai autentic mod cu putință.

Ne-a așteptat chiar Ker Jakob, proprietarul – un impresionant om al muntelui – care ne-a învățat să pregătim un mic dejun autentic: gătind un Kaiserschmarrn – un fel de clătită tiroleză, flambată în rom de 80 de grade.

După un răsfăț culinar tipic tirolez, ne-am reîntors la drum, de data aceasta pășind pe urmele lui James Bond. Aici, în Solden, la 3.048 m, se află restaurantul în care s-au filmat celebrele secvențe de acțiune pentru filmul James Bond – Spectre. După ce am urcat, cu două telegondole, de la 1.300 m la 3.048 m în doar 12 minute, am ajuns la punctul final al călătoriei noastre de azi: ICE Q, restaurantul gourmet care apare în film! De neratat, mai ales pentru fanii hard-core ai seriei!

Despre asta, în filmul zilei de azi:

Ziua a doua a aventurii National Geographic Romania in Soelden a inceput asa cum ar trebui sa inceapa orice aventura: dis de dimineata, cu un drum facut la pas, prin padure, pentru a servi micul-dejun in cel mai autentic mod cu putinta: intr-o cabana tiroleza veche de 300 de ani: Gampe Thaya.Acolo ne-a asteptat "ownerul" – un adevarat om al muntelui – care ne-a invatat sa pregatim un mic dejun autentic: gatind un Kaiserschmarrn – un fel de clatita tiroleza, flambata in rom de 80 de grade.Dupa rasfatul culinar tipic tirolez, ne-am reintors la drum, de data aceasta pasind pe urmele lui James Bond. Aici, in Solden, la 3048m se afla restaurantul in care s-au filmat celebrele secvente de actiune pentru filmul James Bond – Spectre. Dupa ce am urcat, cu doua telegondole, de la 1300m la 3048m in doar 12 minute, am ajuns la punctul final al calatoriei noastre de azi: ICE Q, restaurantul care apare in film!Despre asta, in filmul zilei de azi:#AventuraNGTirol #LoveTirol

Posted by Calin Stan on 11 Ianuarie 2017

 

Clădirea ICE Q este super-modernă. Pentru a nu se deplasa odată cu mișcările naturale ale permafrostului pe care e ridicată, constructorii au montat întreaga clădire pe un sistem mecanizat, comandat de un computer. Astfel se poate deplasa totul cu 40 cm pe 3 axe, pentru a compensa eventualele deplasări ale permafrostului. Fostul restaurant și telefericul construite aici s-au distrus exact din această pricină. 

Dar chiar și fără date tehnice, locul este impresionant. Nu doar prin arhitectură, ci mai ales prin atmosfera și peisajul care ți se dezvăluie la 3.000 m. Acum chiar înțeleg de ce personajul negativ din film a ales acest loc. Este de neprețuit!

Text, foto, video: Călin Stan

Posted in Aventura NatGeo, National Geographic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *