Pârtieee! Cu sania în Fügen, Zillertal

Privind în urmă la săptămâna ce tocmai s-a încheiat în Tirol, sportul meu preferat a fost tura de săniuș din Fügen. Nu mai făcusem asta din copilărie, uitasem complet cum este și chiar îmi era teamă de sania grea metalică pe care mi-o aminteam de când eram mică. La cabana Gasthof Goglhof găsești, pe lângă cel mai bun steak, săniuțe de închiriat și un tractor imens care te duce până sus, la capătul pârtiei de săniuțe. Prețul e de doar 3 Euro de persoană. Bineînțeles, dacă ai sania ta și de deplasezi pe cont propriu, nu te costă nimic să te dai pe pârtia de săniuțe ori de câte ori vrei.

E un drum forestier de 3 km, cu multe curbe, luminat în timpul nopții (eu noaptea m-am dat cu sania acolo) și întreținut zilnic cu zăpadă artificială, dacă e cazul. Experiența este priceless! Săniile sunt dintr-un lemn ușor și foarte simplu de manevrat și poți să frânezi cât vrei cu călcâiele sau poți să prinzi viteză maximă dacă nu le proptești în zăpadă. M-am întors acasă cu gândul de a-mi cumpăra și eu o sanie cu care să merg pe vreun drum închis circulației, în munți.

Află mai multe despre pârtiile de săniuș din Hochfügen de aici: Hochfügen – besides skiing and snowboarding

Sursă foto copertă: zillertal.at

***

Urmăreşte-mi poveştile din Aventura National Geographic în Tirol pe pagina de Facebook şi pe Instagram @narcisaiuliana unde public frecvent

Posted in Aventura NatGeo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *