O iarnă plină de surprize în Zillertal

Când vine vorba de distracție și evenimente pe timpul iernii, valea Zillertal le are pe toate: DJ renumiți, street food direct pe pârtii, spectacole demonstrative și de schi, acrobații freestyle, evenimente culinare sub semnătura unor bucătari șefi renumiți, competiții de schi pentru amatorii de băuturi fine sau degustări de vinuri în crama aflată la cea mai mare altitudine din Tirol. 

Erste Ferienregion im Zillertal, cea mai mare regiune de vacanță din spațiul alpin, te așteaptă iarna asta nu doar cu sute de kilometri de pârtii și condiții perfecte pentru o vacanță la schi, ci și cu o serie de evenimente care au loc până spre mijlocul lui aprilie 2018. În plus, aici ajungi ușor: regiunea se remarcă prin amplasarea accesibilă, fie că este vorba de tren, avion sau automobil. De exemplu, un drum de la München la Zillertal durează doar o oră jumate.

În valea Zillertal, arta culinară este peste tot. Foto: Schultz Gruppe

Street Food direct pe pârtii

După câteva ore bune de mișcare, ai nevoie să te realimentezi cu energie așa că Festivalul SkiFood devine locul obligatoriu pentru o oprire. Sub mottoul „7 țări în 7 cabane”, Festivalul SkiFood, are loc 15-17 decembrie 2017 în regiunea de schi Hochzillertal-Kaltenbach și combină specialități culinare din Germania, Franța, Spania, Italia, Norvegia, Austria și Elveția cu cu sporturile de iarnă. Fie că vorbim de mese excelente cu trei feluri de mâncare la fermecătoarele cabane alpine din regiune, de gustări gratuite la stațiile instalațiilor de transport pe cablu sau de specialități tipice landului în piețele gourmet din vale, arta culinară se află aici la tot pasul.

Spectaculoase sărituri cu ATV-ul. Foto: Christoph Taferl

Când focul întâlnește zăpada

Luna februarie este rezervată celor care iubesc senzațiile tari. Evenimentul Hochfügen-Nacht (Noaptea Hochfügen), care are loc în fiecare zi de joi din perioada 1 februarie – 1 martie, adună la un loc spectacole demonstrative și de schi: acrobații cu elicopterul, sărituri cu ATV-ul, acrobații freestyle pe schiuri, precum și schi în formație – toate acestea pe un fundal sofisticat cu efecte luminoase și pirotehnice. Între zonele Fügen și Hochfügen ai transport gratuit, iar intrarea la spectacolul de schi, precum și schiatul pe nocturnă la instalația de transport Lamarklifte sunt gratuite.

Jazzbrunch la o cabană de cinci stele

Sezonul de schi se încheie în valea Zillertal pe 14 aprilie 2018 cu a opta ediție a evenimentul Jazzbrunch la Kristallhütte, cabana de cinci stele unde își dau întâlnire gurmanzii, iubitori de jazz și ai sporturilor albe. Prețul de participare este de 30 de euro pentru bufetul generos și muzica jazz a unuia dintre cei mai buni interpreți de jazz din Tirol, Christoph Stock. Biletele le poți cumpăra de aici.

Cursa cu frânghii în Hochfügen. Foto: Daniel Zangerl

Programul evenimentelor de iarnă din valea Zillertal:

  • 08.-10.12.2017: Deschidere Kristallhütte cu DJ; vineri ora 12:00, sâmbătă și duminică ora 11:00
  • 15.-17.12.2017: SkiFood Festival
  • 22.12.2017: Inaugurarea unei telecabine suplimentare în regiunea de schi Fügen-Spieljoch
  • 03.02.2018: Kristallhütte goes Tel Aviv; începând cu ora 12:00 pe terasă, muzica, arta și mâncarea din Israel se întâlnesc în Austria
  • 08.-10.02.2018: Big Mountain Hochfügen
  • 03.02./03.03./31.03.2018: Full Moon Skiing Hochfügen-Hochzillertal; începând cu ora 17 la Kristallhütte
  • Din ianuarie până în aprilie 2018: Masa Plăcerilor cu cinci feluri de mâncare care poartă semnătura bucătarului-șef Christian Siegele, acompaniate de vinuri excelente din toată lumea
  • 14.04.2018: Kristallhütten Jazzbrunch; zi alternativă în caz de vreme urâtă pe data de 15.04.2018
  • 15.04.2018, începând cu ora 9.30: Cursa cu frânghii în Hochfügen
  • 05.-08.04.2018: Winzer Wedel Cup, competiție anuală de schi pentru iubitorii vinurilor

Mai multe informații și inspirație găsești pe: www.austria.info/ro/iarna/zillertal

Posted in Noutati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *