Narcisa: Prima zi în Austria e o gură de aer proaspăt

Text, foto şi video de Narcisa Suruianu – www.travelgirls.ro

Dacă mă gândesc la schiat pe pârtii bune, primul loc ce-mi vine în minte e Austria, asta e clar. Acolo am pus schiurile prima dată în picioare, acolo am văzut pentru prima dată zeci, ba chiar sute de kilometri de pârtii şi o adevărată infrastructură pusă la punct în aşa fel încât totul să funcționeze perfect şi turistul să se bucure de vacanța de iarnă: stațiunile de schi comunică foarte bine între ele şi îşi pun toate resursele la comun, de cele mai multe ori transportul public între pârtii ori stațiuni apropiate e gratuit, poți închiria echipament de la sau de lângă cazare şi îl poți preda la zeci de kilometri distanță, pe vârful muntelui. Drumurile sunt impecabile, nu se formează cozi la telecabine, iar dacă totuşi se întâmplă, în următorul an apar linii ori stații noi. Când vine vorba despre schiat, Austria primeşte premiu. Cu coroniță.

Azi, în prima zi dintr-o nouă aventură în Austria, am făcut o oprire în Innsbruck, un oraş pe lângă care am mai trecut, dar despre care nu mi-am imaginat nicicând că e atât de frumos. Un orăşel tipic montan, tăiat în două de râul Inn ce vine curat şi albăstrui din Elveția, Innsbruck m-a fascinat din primele minute. Chiar dacă pare că a trecut printr-o ninsoare grea, pe stradă mişunau azi în voie o mulțime de localnici, turişti şi maşinuțe de deszăpezit.

Dacă ajungi aici doar pentru o vizită scurtă, e musai să faci un tur al centrului vechi şi o plimbare scurtă pe faleza Inn-ului. Intră şi în unul dintre restaurantele din clădirile istorice pentru o supă gulaş fierbinte şi mergi apoi pentru o cafea ori un vin în skibarul 360 Grad din galeriile comerciale. Priveliştea e incredibilă, mai ales la apus.

După o plecare agitată din Bucureşti, cu drumuri înghețate, un aeroport arhiplin şi zboruri întârziate, prima zi în Austria e ca o gură de aer proaspăt. Din toate punctele de vedere.

***

Urmăreşte-mi poveştile din Aventura National Geographic în Tirol pe pagina de Facebook şi pe Instagram @narcisaiuliana unde public frecvent.

Posted in Aventura NatGeo, National Geographic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *