Marş cu rachete de zăpadă în Hochfügen #2 (1)

Marş cu rachete de zăpadă în Hochfügen

Marş cu rachete de zăpadă în Hochfügen #2 (1)

Sunt frânt! Un minut să mai fi întârziat şi pierdeam și ultimul autobuz către Fügen. N-am mai putut să ajungem în staţie, am reuşit doar să ieşim la limanul negru al șoselei alpine şi ghida Alexandra Wechselberger (www.alexwex.at) a făcut cu mâna la maşină. Noroc că îl cunoştea pe şoferul autobuzului.

Această plimbare semi-silvestră de 6 km la vale în Hochfügen cu rachetele prin zăpadă s-a dovedit a fi cel mai solicitant lucru pe care l-am făcut în Tirol.

Am pornit împreună cu Roxana şi Călin, însoţiţi de simpatica Alexandra Wechselberger cu care ne-am înţeles de minune, deşi noi nu vorbeam germană şi ea nu vorbea engleză.

Marş cu rachete de zăpadă în Hochfügen #1

În prima parte a părut floare la ureche şi priveam amuzat la lopata scurtă şi galbenă atârnată de rucsacul ghidei. La început, Alexandra s-a întins la drum fără să se uite înapoi. Şi i-am călcat pe urme fără probleme, având vreme şi dispoziţie să admir peisajul absolut mirific. Apoi, pe măsură ce a trecut timpul şi au crescut zăpada şi ritmul, floarea de la ureche a început să atârne tot mai greu şi să toarne plumb în picioare. Noi, băieţii, i-am fi putut ţine trena în continuare, însă riscam să o pierdem de tot pe Roxana.
Mai mult zâmbitoare decât mirată, Alexandra a tot aşteptat să ne regrupăm. Problema e că era pe cale să ne ajungă din urmă şi întunericul…

Marş cu rachete de zăpadă în Hochfügen #2 (2)

Am descoperit ceva tot încercând să îmi potrivesc pasul după al Alexandrei. Am observat că dacă reuşeşti să păstrezi ritmul câteva minute bune, marșul acesta susţinut și repetitivitatea mişcărilor te pot băga într-un soi de transă (am mai păţit ceva asemănător la înot). Chestia asta mie, unul, îmi place la nebunie pentru că linişteşte suprafața minții – și, ca la pescuit, acesta e momentul când încep să tragă ideile bune.

Foto: Călin Stan

#aventuraNGTirol

Posted in Aventura NatGeo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *