Despre TIROL

Piscuri maiestuoase, lacuri montane scânteietoare și ghețari impunători dau naștere unui peisaj unic care atrage vizitatori de pe tot globul și face din „Ținutul din munți” una dintre cele mai atractive destinații de vacanță din lume!

Cu nenumăratele sale piscuri și vreo 600 de munți înalți de peste 2.900 m, a treia provincie ca mărime a Austriei este un paradis pentru amatorii de plimbări, alpiniști, schiori, snowboarderi și alți cunoscători ai stilului de viață alpin. În Tirol, armonia contrastelor este, poate, la nivelul ei cel mai intens. În afară de o lume montană impresionantă, Tirolul oferă și un remarcabil program cultural care variază de la centre istorice la evenimente de top și festivități tiroleze tradiționale.

Fie că vă aflați pe schiuri, în fața unei gogoaşe tradiţionale sau sunteți învăluiți de mireasma vinului fiert din Piaţa de Crăciun, Tirol vă delectează toate simţurile.

Momentul în care mantia albă și strălucitoare a zăpezii se aşterne peste munţii din Tirol are efectul unui ceas deșteptător pentru numeroasele activităţi care au ca punct central zăpada. Staţiunile de schi se trezesc la viaţă, iubitorii de schi fond străbat pădurile şi văile, pasionații de natură descoperă peisajul idilic la drumeţiile cu palete de zăpadă, iar copii zburdă de bucurie la săniuş.

Foto: (c) Erste Ferienregion Zillertal, Tirol Werbung

Ötztal Sölden

Ötztal este definitoriu pentru Tirol. Peisaj, oameni, turism - pe scurt, esența acestui mic ținut din mijlocul Alpilor, pot fi descoperite în Ötztal.

Cei care se întorc spre sud dinspre Valea Inntal în gara din Ötztal se pot aștepta la peisaje variate, fascinante și provocatoare. Cu o lungime de 65 de kilometri, Ötztal este mai lungă decât orice altă vale laterală din Alpii Orientali.
Ötztal este patria ghețarilor impunători, cunoscuți aici ca „Ferner”, precum și a zonelor cu climă blândă, care permit cultivarea cerealelor și a fructelor, precum și a vacanțelor de vară sănătoase și odihnitoare, foarte similare cu vechile vacanțe în „refugiile estivale” de odinioară. Sölden este situat în Ötztal, cel mai mare municipiu din Austria și, de departe, cea mai frecventată stațiune turistică din Tirol. Numai metropola Viena depășește acest sat tirolez în clasamentul șederilor peste noapte în Austria. Satul cu numai vreo 3.300 de locuitori se mândrește cu 15.000 de paturi pentru oaspeți și aproape 2.2 milioane de șederi peste noapte pe an. O cerință esențială pentru asta este o industrie turistică extrem de profesionistă, cu toate dotările imaginabile pentru a satisface nevoile și dorințele tuturor turiștilor care caută senzații tari sau odihnă și relaxare.

Erste Ferienregion Zillertal

Bun venit în valea satelor însorite și a brânzeturilor picante! 

Încadrată de Alpii Kitzbühel la est și Alpii Tux la vest, Valea Zillertal se desprinde spre sud din Valea Inntal, cam la 40 km est de capitala regiunii, Innsbruck. Prima regiune de vacanță din vale este „Erste Ferienregion im Zillertal”, o aglomerare de 12 sate însorite situate pe fundul larg al văii, între Schlitters și Aschau. Valea Zillertal este larg considerată leagănul alpinismului în Alpi; chiar și azi, fermierii locali continuă să folosească metodele tradiționale pentru a-și îngriji culturile și animalele. Rezultatul sunt niște produse locale de calitate superioară precum Heumilchkäse, o brânză picantă făcută din lapte de la vaci hrănite numai cu fân proaspăt de munte.