Restaurante și cabane tiroleze

Descoperă bucătăria și ospitalitatea tradițională în pitoreștile restaurante și cabane tiroleze!

Aici, în inima Alpilor, fructele și legumele locale sunt transformate în mâncăruri specifice regiunii: delectează-te cu Graukas (brânză cenușie) și bere servită cu un covrig sau cu un meniu gourmet, savurat într-un salon cu lambriuri vechi de 100 de ani, instalat într-un castel medieval sau al fresco. Cabanele tiroleze sunt sinonime cu ospitalitatea, ambianța prietenoasă și mâncarea excelentă: 132 de cabane și restaurante tiroleze care poartă sigiliul calității mențin standardele înalte ale ospitalității specifice tiroleze și prepară mâncărurile potrivit rețetelor tradiționale. Aceste bijuterii ale bucătăriei tiroleze și ale culturii gastronomice sunt ușor de recunoscut după sigiliul verde al calității „Cabană tiroleză”.

Delicatese din ținuturile alpine

Oalele și tigăile din ospitalierele cabane tiroleze sunt pline cu produse care provin de la fermierii din zonă sau chiar din propriile livezi, grădini de zarzavaturi sau pescării. Bucătăriile tiroleze folosesc ingrediente cultivate local, preparându-le după cele mai bune rețete (care, uneori, sunt și foarte vechi). Astfel, meniul tău ar putea include pentru Marend (gustare), de exemplu, o Krapfen (gogoașă de casă tradițională) sau un Blattlstock (un morman de clătite apetisante umplute). Cabanele tiroleze oferă și câteva mâncăruri care au pătruns în această inimă a Alpilor prin trecătorile montane și de atunci fac parte din bucătăria tiroleză.

În pitoreștile cabane tiroleze te vei bucura de ospitalitatea specifică regiunii!

Bucătăria regională este doar una dintre caracteristicile cabanelor și restaurantelor tiroleze. Acestea sunt locuri pentru întâlniri și contact social între localnici și vizitatori. Aici descoperi celebra ospitalitate tiroleză. Confortul oaspeților lor este o prioritate pentru proprietarii hanurilor tiroleze. Relaxează-te într-un mediu curat cu standarde foarte ridicate în ceea ce privește echipamentul și cultura mesei, unde gazda îți va oferi ce este mai bun în cultura gastronomică tiroleză. Proprietarii cei mai moderni oferă acum o aplicație pentru mobil care face să îți fie mult mai ușor să găsești cabane tiroleze tradiționale de calitate aprobată. Alternativ, ai putea comanda gratuit „Ghidul cabanelor tiroleze” pentru a începe înconjurul culinar al regiunii.

12 mâncăruri musai de încercat în Tirol

Tirolul este un loc extraordinar unde puteți să mâncați și să beți pe săturate, servind câteva dintre cele mai gustoase mâncăruri din lume. Nicio excursie în Tirol și niciun popas în primitoarele cabane tiroleze nu este completă fără o Kiachl delicioasă sau fără deserturile Moosbeernocken și Strauben. Prin urmare, când vă aflați în Tirol, nu ratați următoarele delicatese:

1 · Tiroler Speckknödel

Un fel tradițional tirolez, reprezentat de găluște rotunde și mari, fierte, din pâine cu bacon, care se savurează cel mai bine în supă sau cu varză murată și salată.

2 · Tiroler Gröstl

Cunoscut sub numele de Gröstl, acest fel prăjit cu bacon, ceapă și cartofi este un fel sățios care are un gust grozav când este servit cu un ou prăjit. Este o modalitate delicioasă și plăcută de a utiliza resturile din ziua precedentă. Reprezintă un excelent prânz „de munte”, servit direct din tigaie.

3 · Kaspressknödel

Aceste găluște plate din pâine sunt umplute cu brânză cenușie sau de munte și, de generații, sunt o mâncare iubită de tirolezi. Găluștele cu brânză sunt aplatizate și gătite până devin rumene aurii pe ambele părți. Găluștele cu brânză se servesc în supă de vită sau cu o salată verde.

4 · Tiroler Marend (Brettljause)

Ce zici de un „Marend” tirolez consistent (o gustare cu specialități uscate și afumate precum speck și cârnați, brânză de munte și pâine delicioasă care se savurează în mod tradițional în inima Alpilor după-amiaza sau la începutul serii, în timpul unei adunări vesele)? „Marend”-ul de astăzi perfecționează aceste delicatese tradiționale cu untură, felii reci de friptură de porc și hrean.

5 · Kasspatzln

Traduse literal „vrăbiuțe din brânză”, „Kasspatzln” sunt un fel de tăiței cu ou sau găluște moi amestecate cu brânză rasă, coapte la cuptor și presărate cu ceapă prăjită. Un deliciu picant!

6 · Kiachl

Kiachl sunt produse de patiserie din aluat cu drojdie care se prăjesc în untură încinsă. Se mănâncă fie picante cu varză murată, fie dulci cu dulceață de merișoare, pudrate cu zahăr. În trecut, prăjitura se mânca în principal în timpul recoltei și de sărbători, mai ales la târgurile locale.

7 · Schlutzkrapfen

Aceste pachețele de paste în stil tirolez sunt cunoscute și sub numele de „Schlutzkrapfen”. Semilunele din aluat cu ou, cu o umplutură consistentă de cartofi, sunt fierte în apă sărată și servite cu unt rumenit și pătrunjel.

8 · Moosbeernocken

O tratație alpină unică! Există un sezon scurt al afinelor de munte sălbatice pe care fiecare restaurant tradițional care se respectă din Tirol îl va exploata pentru a prepara acest desert delicios, care conține afine într-o formă ca de clătite, presărate cu zahăr pudră.

9 · Strauben

„Strauben” se traduce prin „a zburli”. Aluatul din făină, ouă și lapte este turnat printr-o pâlnie pentru a forma bucle „dezordonate” (de unde și numele), apoi este prăjit până la o rumenire uniformă, presărat cu zahăr pudră și servit cu gem de merișoare.

10 · Apfelradln

O altă tratație dulce sunt „roțile de mere”. Merele sunt cufundate în aluat și puse cu grijă într-o tigaie, prăjite până când încep să se rumenească pe ambele părți și servite imediat, presărate cu scorțișoară și zahăr.

11 · Zillertaler Krapfen

De departe cea mai populară dintre toate specialitățile din Valea Zillertal, Zillertaler Krapfen nu este ușor de preparat – dar nu va lipsi niciodată de pe masă atunci când tirolezii au un motiv de sărbătoare; acest fel tirolez tradițional vine cu o umplutură gustoasă de brânză cenușie într-un exterior crocant.

12 · Kaiserschmarren

Trebuie să recunoaștem, „Kaiserschmarren” este o emblemă a întregii bucătării austriece, nu a Tirolului în mod deosebit. Totuși, ne place atât de mult și o mâncăm atât de des în localurile de pe munte, încât o considerăm o mâncare tiroleză absolut musai de mâncat. Kaiserschmarren este o clătită pufoasă ruptă în bucăți, al cărei nume vine de la împăratul austriac, Kaiser Franz Joseph I, care îndrăgea foarte mult acest gen de mâncare. Făcută dintr-un aluat dulce cu făină, ouă, zahăr, sare și lapte, Kaiserschmarren este coaptă în unt, ruptă cu furculițe și servită cu prune fierte.
http://www.visittirol.ro/descoperiti-tirol/cultura-si-viata-sociala/mancaruri-bauturi

Posted in Despre Tirol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *