Gourmet Tour in Zillertal!

Gourmet Tour in Zillertal!

Gourmet Tour in Zillertal!Gourmet Tour in Zillertal!

Turul Gourmet-on Ski pe „traseul delicateselor din Hochzillertal” („Hochzillertaler Schmankerl-Connection“) nu poate fi ratat!

 Domeniul schiabil Hochzillertal din Kaltenbach și-a consolidat în mod consecvent în ultimii ani titlul de „cel mai bun și mai delicios domeniu schiabil din valea Ziller”. Astfel, două dintre cele mai bune „cabane de schi” europene se găsesc în această regiune. „Wedelhütte“/ „Cabana Wedel” (www.wedelhuette.at)  și „Kristallhütte“ /Cabana de cristal” (www.kristallhuette.at) nu oferă doar un peisaj montan senzațional ci își și răsfață oaspeții cu delicatese din regiune. Cine dorește, se poate desfăta aici cu preparate tradiționale și cu cele mai bune vinuri din cele mai alese crame. Începând cu acest sezon de iarnă, iubitorilor sporturilor și ale mâncărurilor fine li se oferă un adevărat safari – gourmet pe pârtiile din întregul domeniu schiabil.

Turul începe cu un mic dejun consistent!

Cei care se îndreaptă către est, pot să localizeze imediat telescaunul Neuhütten și să ia un mic dejun consistent la Firnhütte / cabana Firn. Telefericul Wedelexpress îi transportă pe turiști în sus, către a doua zonă de pârtii, între vârfurile Wimbachkopf și Marchkopf – și printr-un ocol –  către Hochfügen, cu pârtiile sale însorite de sub masivul Pfaffenbühel, înainte ca telescaunul de 8 locuri să îi poarte înapoi către un dejun delicious la Wedelhütte.

Ö3, cel mai îndrăgit post de radio austriac, a numit-o cea mai bună cabană de schi. Cu atmosfera ei tipică de cabană, camerele noi, crama aflată pe două niveluri și noua „terasă – premium”, Wedelhütte este o destinație foarte râvnită printre iubitorii bucătăriei de înaltă clasă. 

Pitstop la Kritalhütte

După siestă, turul Gourmet on Ski din domeniul schiabil Hochzillertal continuă pe pârtiile orientate către sud: telefericul rapid îi „trece” pe iubitorii iernii peste granița masivilor de 2000 de metri către versantul însorit de sub masivul Wetterkreuz. Apoi turiștii iau telefericele de 8 persoane Schnee-Express sau Kristall-Express și se îndreaptă către masivul Öfelerjoch: acolo este recomandată o pauză de cafea la Kristallhütte unde nu poate fi ratat „vestitul desert Kristall-Kaiserschmarrn“, înainte de a porni din nou la drum, în jos, către Aschau. În timpul coborârii celui mai înzăpezit versant din valea Ziller, turiștii nu pot să nu facă o oprire la una dintre cabanele tradiționale de après-ski. Schiorii au parte în timpul unui tur gourmet de aproximativ 20 de kilometri de pârtii și de 10.000 de metri diferență de altitudine. Deci nimeni nu ar trebui să iși facă griji că nu va avea poftă de mâncare.

Cabana Wedel: sentiment de cabană cu atmosferă de lux

Foarte sus în domeniul schiabil Hochzillertal tronează la 2.350 de metri cabana Wedel. Cabană montană sau hotel de lux? Este greu de spus. Cabana Wedel oferă atât atmosfera familiară și ospitalitatea unei cabane montane, cât și confortul unui hotel de înaltă clasă, cu gastronomie fină.

Încă de la deschiderea sa în anul 2009, cabana Wedel a devenit un punct de întâlnire pentru cunoscătorii mâncărurilor fine. Cabanierul Manfred Kleiner și bucătarul șef Christian Siegele îi răsfață deopotrivă pe schiori, cât și și pe oaspeții hotelului.

Pe o vreme însorită, turiștii se pot bucura, în timp ce iau masa pe terasa Sky Terazza, de priveliștea masivilor de peste 3000 de metri din valea Ziller

Produsele locale stau centrul atenției: în lounge-ul gourmet sunt servite Dry-Aged-Beef (pastramă de vită maturată în casă) sau carne de bou alpin local, iar laptele proaspăt provine direct de la fermierii din regiune.

Hanurile tiroleze (Tiroler Wirtshäuser) reprezintă o fuziune a restaurantelor tradiționale, care promovează cultura hanurilor tiroleze. Hanul aflat la cea mai mare înălțime este cabana Wedel. În meniu se pot găsi, de exemplu, macaroane tradiționale cu șuncă-Vulkano, rulouri tiroleze cu varză sau rasol de vită (Tafelspitz). Deliciosul desert Kaiserschmarrn nu are, desigur, voie să lipsească de pe meniul unei cabane și se servește cu dulceață de prune.

Mâncarea este acompaniată de o serie de vinuri austriece și internationale de cea mai bună calitate, alese cu grijă. Degustările care au loc în intima cramă a cabanei Wedel de la Kaltenbach nu ar trebui ratate (este necesară o rezervare prealabilă). Cine se așteaptă la o asemenea varietate de vinuri în munți?

Foto: (c) Tirol Werbung, Erste Ferienregion Zillertal

Posted in Despre Tirol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *