Zillertal, „leagănul alpinismului în Alpi”

Valea Zillertal este una dintre cele mai active regiuni din Tirol care, în timpul iernii, atrage numeroși schiori și snowboarderi.

În multe locuri se poate ajunge cu ușurință cu Zillertalbahn, o cale ferată cu ecartament îngust pe care circulă uneori locomotive cu abur tradiționale. Iar iubitorii de natură se vor simți ca acasă în Valea Zillertal. Atracțiile includ cascadele Kaltenbacher Wasserfall și Harter Schleierwasserfall, aceasta din urmă, la 91 m, fiind cea mai înaltă cascadă din vale.

Drumeții și alpiniștii vor găsi destule de explorat în Alpii Tux, pe care se poate ajunge cu ușurință din Hochfügen folosind telefericul Spieljochbahn. Nu în ultimul rând, drumul alpin din Zillertal urcă până la 2.100 m și oferă priveliști fantastice cu munții din jur și valea de dedesubt.

Regiunea Erste Ferienregion Fügen-Kaltenbach Zillertal se afla în Valea Ziller și se întinde de-a lungul a douăsprezece sate, toate diferite, dar la fel de idilice de la Strass până la Aschau. Chiar în mijlocul ei se găsesc localitățile Fügen și Kaltenbach, care reprezintă principalele puncte de atractie, de unde si începe urcarea către domeniul schiabil.

Peste 100 de pârtii kilometrice, 59 de instalații pe cablu, sigure și moderne, care urcă până la altitudinea de 2500m, pârtii de coborâre înzăpezite, curse gratuite de autobuz  între localități și terminalele telefericelor, fac din domeniul schiabil Fügen-Kaltenbach“ una dintre cele mai atractive și sigure destinații de iarnă din Alpi. De la fuziunea domeniilor schiabile Hochzillertal din Kaltenbach și Hochfügen, „Hochzillertal-Hochfügen“ a devenit unul dintre cele mai mari domenii schiabile din Tirol. Domeniul mai mic, Spieljoch din Fügen, a fost preluat de Grupul – Schultz /Hochzillertal. Aici au fost îmbunătățite mai multe zone de servicii – o cursă gratuită de autobuz între localități, oferte special pentru copii, instalații de zăpadă artificială și multe altele.

 

http://www.visittirol.ro/toate-regiunile/a-zillertal

Foto: (c) Erste Ferienregion Zillertal, Tirol Werbung

Posted in Despre Tirol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *