Descoperă Tirolul!

Fie că vă aflați pe schiuri, în fața unei gogoaşe tradiţionale sau sunteți învăluiți de mireasma vinului fiert din Piaţa de Crăciun, Tirolul vă delectează toate simţurile.

Momentul în care mantia albă și strălucitoare a zăpezii se aşterne peste munţii din Tirol are efectul unui ceas deșteptător pentru numeroasele activităţi care au ca punct central zăpada. Staţiunile de schi se trezesc la viaţă, iubitorii de schi fond străbat pădurile şi văile, pasionații de natură descoperă peisajul idilic la drumeţiile cu palete de zăpadă, iar copiii zburdă de bucurie la săniuş. Unităţile de cazare specializate pe nevoile familiilor şi ofertele speciale de iarnă pentru cei mai tineri asigură o vacanţă de neuitat pentru mic şi mare.

Dar Tirolul are și mai multe de oferit iarna. Pieţele tradiţionalede Crăciun din centrele istorice ale oraşelor aduc o atmosferă călduroasă în anotimpul rece. În timpul vizitelor la muzee, castele şi participării la concerte, oaspeţii descoperă latura culturală a regiunii. Şi savoarea deliciilor culinare tradiţionale la gura şemineului într-unul dintre hanurile confortabile reprezintă o activitate atractivă faţă de gerul de afară.

Ce poți face în Tirol

Primele zăpezi ale iernii transformă peisajul montan al Tirolului într-un uriaș loc de joacă pentru amatorii de aer liber și toți cei care iubesc această perioadă specială a anului.

Jos în vale, practicanții de schi fond explorează potecile perfect pregătite, drumeții descoperă regiunea pe jos, iar tinerii vâjâie prin aerul rece pe sănii tradiționale de lemn. Cu unități de cazare adaptate pentru familii și oferte speciale pentru copii și adolescenți, Tirolul este destinația ideală pentru o vacanță de iarnă.

Alte atracții includ târgurile pitorești de Crăciun ținute în multe orașe și sate, precum și o serie de concerte, muzee și castele. Și ce mod mai bun de a te încălzi într-o zi friguroasă de iarnă decât savurând o delicioasă delicatesă locală în fața unui foc viu?

Drumeții tiroleze

Bun venit în munții tirolezi: aproximativ 24.000 de kilometri de poteci și trasee montane marcate traversează Tirolul.

Inima Alpilor din Austria se deschide dezvăluind o lume montană fascinantă. Drumeții și cățărătorii pot să hoinărească prin regiunile muntoase line, să stăpânească traseele de trekking de lungă distanță sau să escaladeze unul dintre numeroasele vârfuri de munte. Indiferent dacă te plimbi, faci drumeții sau trekking pe munte, cu siguranță vei găsi un itinerar convenabil printre cei 24.000 de kilometri de poteci marcate. Cel mai renumit traseu de trekking de lungă distanță din Tirol, Drumul Vulturului, traversează inima Alpilor pe 413 kilometri și demonstrează în mod impresionant frumusețea, individualitatea și caracterul Tirolului în timpul unei vacanțe de plimbări și drumeții în Austria.
www.visittirol.ro

Foto: (c) Erste Ferienregion Zillertal

 

 

 

 

Posted in Despre Tirol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *