Calare in Tirol

Călare în Tirol

Calare in Tirol

Uneori e amuzant și provocator să te pui împotriva curentului, cred că de aici vine și o parte din gustul pentru aventură. În acest mare și excelent organizat parc de distracție pentru schiori și amatori ai sporturilor de iarnă, manifestate în principal pe pârtii, eu m-am întrebat așa: ”de ce n-aș încerca o tură călare?”.

Nu cred că sunt așa multe centre ecvestre în Tirol și cu atât mai puține organizează ture de iarnă. Nu e tocmai ușor să stai țeapăn pe cal, când afară e cu minus și ninsoarea îți vine direct în față. Nebuni ca mine mai sunt însă. Am întrebat-o pe Judith, ghidul care m-a însoțit pe mine și pe o altă călătoare, din Germania, câte ture face pe săptămână și mi-a răspuns că două. Nu e mult, dar asta dovedește că e frumos și că merită.

Surpriza cea mai mare pe care am avut-o a fost calul care mă aștepta parcă în mod special pe mine: se numea Sadossa și era un drăguț de Huțul, cal 100% românesc – mic, puternic, excelent pentru munte, ușor leneș, dar capabil de efort și de viteză, când se pornește. De unde ești? m-a întrebat Laura, cealaltă călăreață. Din România, de acolo de unde e și calul acesta, am răspuns, mândră de mine. Și am pornit, la trap și la galop, timp de două ore, pe drumuri albe între copaci de zahăr. Când m-am întors, abia îmi mai puteam mișca fața, noroc că îmi înghețase într-un zâmbet larg!

Dacă te interesează mai multe detalii legate de călărie, vara sau iarna, pe traseu sau în manej, vezi pe pagina centrului, aici. Iar dacă vii cu cei mici e și mai bine, în același loc este și un hotel specializat pe familii cu copii. Detalii aici.


Urmărește și alte aventuri, căutând după hashtagul #aventura NGTirol sau pe pagina de facebook LumeaMare, unde postez în timp real.

Posted in Aventura NatGeo, National Geographic and tagged , , , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *