Calare in Tirol

Călare în Tirol

Calare in Tirol

Uneori e amuzant și provocator să te pui împotriva curentului, cred că de aici vine și o parte din gustul pentru aventură. În acest mare și excelent organizat parc de distracție pentru schiori și amatori ai sporturilor de iarnă, manifestate în principal pe pârtii, eu m-am întrebat așa: ”de ce n-aș încerca o tură călare?”.

Nu cred că sunt așa multe centre ecvestre în Tirol și cu atât mai puține organizează ture de iarnă. Nu e tocmai ușor să stai țeapăn pe cal, când afară e cu minus și ninsoarea îți vine direct în față. Nebuni ca mine mai sunt însă. Am întrebat-o pe Judith, ghidul care m-a însoțit pe mine și pe o altă călătoare, din Germania, câte ture face pe săptămână și mi-a răspuns că două. Nu e mult, dar asta dovedește că e frumos și că merită.

Surpriza cea mai mare pe care am avut-o a fost calul care mă aștepta parcă în mod special pe mine: se numea Sadossa și era un drăguț de Huțul, cal 100% românesc – mic, puternic, excelent pentru munte, ușor leneș, dar capabil de efort și de viteză, când se pornește. De unde ești? m-a întrebat Laura, cealaltă călăreață. Din România, de acolo de unde e și calul acesta, am răspuns, mândră de mine. Și am pornit, la trap și la galop, timp de două ore, pe drumuri albe între copaci de zahăr. Când m-am întors, abia îmi mai puteam mișca fața, noroc că îmi înghețase într-un zâmbet larg!

Dacă te interesează mai multe detalii legate de călărie, vara sau iarna, pe traseu sau în manej, vezi pe pagina centrului, aici. Iar dacă vii cu cei mici e și mai bine, în același loc este și un hotel specializat pe familii cu copii. Detalii aici.


Urmărește și alte aventuri, căutând după hashtagul #aventura NGTirol sau pe pagina de facebook LumeaMare, unde postez în timp real.

Posted in Aventura NatGeo, National Geographic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *