Izvoarele termale de la Aqua Dome Längenfeld

aqua_dome_05_1280x600Aqua_Dome_01_1280x600

Izvoarele termale din Valea Ötztal sunt bune pentru trup și suflet – și nu există un loc mai bun unde să te bucuri de ele decât selectul Aqua Dome din Längenfeld.

Există oare senzație mai plăcută decât să scapi de iarna rece tiroleză coborându-te într-un bazin umplut cu apă încălzită la puțin peste temperatura corpului, să îți relaxezi mușchii și să îți lași ochii să rătăcească încet de la un vârf de munte la următorul?

În fiecare zi, 80.000 de litri de apă de izvor termală curg în cele opt bazine ale Aqua Dome, care acoperă un total de 2.200 m2. O atracție deosebită este zona Ursprung Spa Dome, cu cele două bazine mari ale sale umplute cu apă termală sulfuroasă încălzită până la o temperatură între 34 și 36 de grade Celsius.

Aqua Dome cu ambianța sa splendidă este locul perfect pentru o pauză sănătoasă, relaxantă și plină de evenimente. Fațadele sale mari din sticlă oferă priveliști de 360° cu munții din Valea Ötztal. În sala de relaxare priveliștile sunt deosebit de frumoase. O altă tratație este zona termală în aer liber Talfrische, cu cele trei bazine futuriste ale sale, care aproape par să plutească în aer și sunt legate între ele printr-un con de sticlă luminescentă. Primul bazin oferă efecte luminoase subacvatice, al doilea le oferă vizitatorilor șansa de a simți efectul revitalizant al apei sulfuroase, în timp ce al treilea conține o concentrație ridicată de apă sărată care le permite vizitatorilor să plutească la suprafață în timp ce privesc cerul de deasupra.

Aqua Dome, o stațiune minunată pentru tineri și bătrâni

În zona copiilor, aventurierii în devenire pot să urce pe puntea de pe nava de jucărie, să încerce cele două bazine mari sau să coboare în viteză pe toboganul de 90 m. Există și camere de joacă spațioase și personal instruit disponibil, care să îi supravegheze de la ora 14:00 până la 18:00.

Fie că preferați zona selectă de saună, zona de înfrumusețare, zona de spa, inclusiv solariile și oazele calde sau zona de fitness Gipfelsturm (cu aparate Cybex) – Aqua Dome are câte ceva pentru toată lumea, inclusiv programe diverse de exerciții și activități fizice. O atracție specială este înotul la lumina lunii, sub cerul înstelat al Văii Ötztal.

O moștenire păstrată de secole

Locuitorii din Längenfeld știau de efectele calmante ale apei de izvor încă din secolul al XVI-lea. În acea vreme, căbănuțele erau cunoscute simplu ca „Badln” („băi mici”). Mai târziu, acestea au fost transformate în mult mai grandioasele „sanatorii”.

În anii ’70, izvorul sulfuros a secat complet. Abia recent, tehnologia modernă a permis din nou transportarea apei de la o adâncime de aproape 1.900 de metri la suprafața pământului și direct în cele trei bazine suspendate emblematice. În prezent, Aqua Dome din Längenfeld, cel mai mare municipiu din Valea Ötztal, este singurul spa termal din Tirol și este, de asemenea, cel mai mare angajator din regiune.
http://www.visittirol.ro/descoperiti-tirol/destinatii-de-excursii/toate-destinatiile-de-vacanta-dintr-o-privire/a-aqua-dome-tirol-complexul-termal-din-laengenfeld

Foto: (c) Ötztal Tourismus

Posted in Despre Tirol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *