Alpengasthof Grüner sau cum să alegi hotelul perfect pentru iepurași de tot felul

După ce ai lăsat strada prinicipală a Sölden-ului în urmă și ai cotit pe Ausserwaldstrasse în sus către loja de pensiuni din partea superioară a stațiunii, te trezești într-un colț liniștit de Sölden, presărat cu câteva hotelașe și cabane tradiționale.

Noi ne-am descărcat bagajele la Alpengasthof Grüner, un hotel-pensiune hibrid, care mi-a reconfirmat imaginea de hotel perfect austriac de familie, unde nu ai neapărat nevoie de mult ca să fii fericit.

Precum se cade, domnul Grüner, proprietarul pensiunii, își petrece zilele la firul ierbii, aproape de turiști – îți face munca la recepție, întâmpină oaspeții și nu se sfiește să intervină în munca de „jos” a bucătăriei sau cea de client service, care, ghici ce, nu e in back office la costum, ci chiar la recepție.

Hotelul s-a extins de la o generație la alta, acum fiind la cea de-a treia. Nu-i de mirare, totul pare atât de bine pus la punct și de necomplicat, încât nu ar fi avut de ce să nu-i fie trecut pragul de-a lungul anilor.

Hotelul este poziționat perfect pe pârtia de schi și în mijlocul domeniului de hiking al Sölden-ului. Mâncarea e cinstită și nu lipsește nimic din repertoriul culinar niciuneia dintre mese.

Ce mi se pare însă fabulos este faptul că, deși este foarte aproape de Apreski-ul Philip, populat de români la greu, e potrivit atât liberal upper class-ului tânăr, cât și familiilor cu copii.

Recunosc, am fost răsfățată cu un Family Suite de 48 mp cu două camere spațioase, care m-a teleportat direct într-o pădure cu ciuperci și cer senin. La Grüner e plin de ciuperci integrate în design, pe hol – tricotate, în cameră – pe pereți. Camera mea cu mult lemn și stele pe tavan a fost un micro-univers minunat pentru cele 4 nopți petrecute în Sölden.

Și pentru că anunțam mai sus că Alpengasthof e potrivit pentru tot soiul, și mici, și mari, vezi mai jos o mostră de cum s-a distrat iepurele-tirolez-de-Sölden de la wherenext în Alpengasthof Grüner și pe pârtie, în Sölden.

Mai multe informații despre Alpengasthof Grüner aici  și aici:

Maestru foto: Costas Dumitrescu

Iepure și editor video: Adrian Crapciu

Alți protagoniști: Roxana Farca, Narcisa Suruianu, Calin Gruia, Adrian Crapciu

Hai-vino-ncoa’-să-mă-ajuți: Oana Pop&Călin Stan

Playground: Vârful Gaislachkogl, Alpengasthof Grüner, Sölden

Posted in Aventura NatGeo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *